E fia ni avanoa e tu'u ai e le leai o se eletise i Europa mo Kamupani Saina?

Mai le 2020 i le 2022, o le faʻatauga i fafo o le teuina o malosiaga feaveaʻi na siʻitia.

Afai e faʻalauteleina le faʻasologa o fuainumera i le 2019-2022, o le faʻavavevaveina o le maketi e sili atu ona taua - ua faʻateleina le faʻaputuina o le eletise feaveaʻi i le lalolagi e tusa ma le 23 taimi.O kamupani Saina o le au sili ona mataʻina i luga o lenei malae, ma sili atu i le 90% o latou oloa e sau mai Saina i le 2020.

O le si'itia o gaioiga i fafo ma le tele o fa'alavelave fa'alenatura ua fa'atupuina ai le mana'oga mo le eletise feavea'i i fafo.Ua valoia e le China Chemical and Physical Power Industry Association e sili atu i le 80 piliona yuan le maketi o le teuina o malosiaga i le lalolagi atoa i le 2026.

Ae ui i lea, o le faʻapipiʻiina o oloa faigofie ma le faʻasologa o sapalai matutua ua mafai ai e Saina le gaosiga gafatia e vave sili atu i manaʻoga mai fafo, "E naʻo le 10 seti na matou lafoina i le masina talu ai, ma i le tausaga, e naʻo le 100 seti. o se atinaʻe faʻapitoa i totonu o le atunuʻu, atonu na matou faʻaaogaina naʻo le 1% o le matou gaosiga gafatia. Sapalai ma manaʻoga e le fetaui. Ave Siamani e fai ma faʻataʻitaʻiga, e tusa ma le 20% o le matou gafatia gaosiga i totonu o le atunuʻu e mafai ona aofia ai le maketi Siamani atoa, "o le tala lea. o se fa'atau oloa i Europa.

E ui o le manaoga mo le teuina o malosiaga feaveaʻi i fafo o loʻo faʻatupulaia vave, o le sapalai ma le manaʻoga e matua tele lava e le mafai ona le amanaʻiaina, ma e naʻo tagata taʻalo maketi e mafai ona taulimaina ma le ogaoga - o nisi tagata gaosi oloa o loʻo liliu atu i le teuina o malosiaga i totonu o aiga ma auala faʻatekonolosi tutusa, aʻo o isi o loʻo suʻesuʻeina manaʻoga faʻapitoa o maketi vaeluaga.

talafou201

Teuga o le malosi o le aiga: mine auro fou po o le foam?

Ua i ai le lalolagi i se fetaulaiga ala o le suiga o le malosi.

O tausaga sosoo o le le lelei o le tau ua aumaia ai le mamafa tele o le gaosiga o le eletise, faatasi ai ma le tele o fesuiaiga o le kesi faalenatura ma tau o le eletise, o le manaoga mo le gafatia, mautu, ma le tamaoaiga o le eletise mai aiga i fafo ua matua faateleina.

E sili ona taua lenei i Europa, ma avea Siamani ma faʻataʻitaʻiga.I le 2021, o le tau o le eletise i Siamani o le 32 euros i le kilowatt itula, ma i nisi itulagi na oʻo atu i le sili atu i le 40 euros i le kilowatt itula i le 2022. O le tau o le eletise mo le photovoltaic ma le teuina o le malosi o le 14.7 euros i le kilowatt itula, o le afa ole tau ole eletise.

O le ulu feavea'i e teu ai le malosi ma le sogisogi ua toe fa'atatau i fa'aaliga o aiga.

E mafai ona fa'amalamalamaina le fa'aputuga o le malosi o le fale, o se nofoaga e teu ai le eletise, lea e mafai ona maua ai le puipuiga mo tagata fa'aoga i totonu o aiga i le taimi o le tele o mana'oga eletise po'o le motusia o le eletise.

"I le taimi nei, o maketi o loʻo i ai le tele o manaʻoga mo mea e teu ai fale o Europa ma le Iunaite Setete, ma o le ituaiga oloa e fesoʻotaʻi vavalalata ma le siosiomaga o loʻo ola ai. e teu ai le malosi o le lotoa, ae i totonu o Europa, o le tele o fale mautotogi o loʻo i ai le manaʻoga sili atu mo le teuina o le malosi o le faapaologa."

Ia Ianuari 2023, na tusia aloaia ai e le Siamani VDE (Siamani Inisetiute o Inisinia Faʻainisinia) se pepa e faʻafaigofie ai tulafono mo faiga faʻapolopolo photovoltaic ma faʻavavevaveina le faʻalauiloaina o masini faʻapipiʻi laiti.O le aafiaga tuusao i atinaʻe o le mafai lea e le au gaosi oloa e teu ai le malosi ona atiaʻe ma faʻatau atu masini sola faʻapipiʻi atoa e aunoa ma le faʻatali mo le malo e sui masini atamai.O le mea lea e fa'aoso sa'o ai le fa'atupula'ia vave o le vaega o le fa'aputuga o le malosi.

Pe a fa'atusatusa i le fa'atupuina o le eletise photovoltaic i luga o le fale, e maualalo le mana'oga mo le fale, e faigofie ona fa'apipi'i, ma e taugofie, e faigofie ai ona fa'alauiloa i le C-end.Faatasi ai ma ia ituaiga oloa, auala faʻatau, ma auala faʻatekonolosi, o faʻailoga Saina e sili atu le lelei o le sapalai o filifili.I le taimi nei, o ituaiga e pei o KeSha, EcoFlow, ma Zenture ua faʻalauiloaina se faasologa o oloa e teu ai le malosi.

talafou202

I le tulaga o le fa'atulagaina o alalaupapa, o le teuina o le malosi o le aiga e tele lava ina tu'ufa'atasia i luga o le initaneti ma tuusao, fa'apea fo'i le galulue fa'atasi.Fai mai Yao Shuo, "O oloa laiti e teu ai le malosi o le fale o le a tuʻuina atu i luga o faʻasalalauga e-pisinisi ma nofoaga tutoʻatasi. O meafaigaluega tetele e pei o le la e manaʻomia ona fuafua e faʻatatau i luga o le taualuga, o lea e masani lava ona maua faʻatau i luga ole laiga, ma paʻaga i le lotoifale. o le a feutagai tuusao."

O le maketi atoa i fafo e tele.E tusa ai ma le White Paper on the Development of China's Household Energy Storage Industry (2023), o le lalolagi fou faʻapipiʻiina le gafatia o le teuina o le malosi o le fale na faʻatupulaia i le 136.4% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2022. E oʻo atu i le 2030, o le avanoa maketi o le lalolagi e mafai ona oʻo atu i se fua. o piliona.

O le fa'alavelave muamua e tatau ona foia e le "malosi fou" a Saina i le teuina o malosiaga i totonu o aiga ina ia mafai ai ona ulufale atu i le maketi, o atina'e ta'uta'ua ua mae'a fa'atumauina i le tulaga o le teuina o le malosi o aiga.

A maeʻa le amataga o le 2023, o le faʻalavelave malosi na mafua mai i le feteenaiga a Rusia-Iukureini o le a faasolosolo malie lava.I le faaopoopo atu i le maualuga o suʻesuʻega, siʻitia o tau, o faletupe e taofi tului maualalo ma isi mea, o le faatosinaina o le fale e teu ai malosiaga o le a le malosi tele.

I le faaopoopo atu i le faaitiitia o manaoga, o le tele o le faamoemoe o pisinisi agai i le maketi ua amata foi ona toe foi i tua.Na taʻu mai e se fomaʻi e teu ai le malosi o le aiga ia i matou, "I le amataga o le taua a Rusia i Iukureini, na faʻaputuina e tagata faʻatau i lalo o le fale teu oloa le tele o oloa, ae latou te leʻi mafaufauina le faʻatulagaina o le taua, ma e leʻi tumau le aʻafiaga o le malosi. O lea la, o lo'o su'eina e tagata uma le fa'amaumauga.

E tusa ai ma se lipoti o suʻesuʻega na tuʻuina mai e le S&P Global, o le utaina i le lalolagi atoa o faiga e teu ai le malosi o aiga na faʻaititia i le 2% i lea tausaga ma lea tausaga mo le taimi muamua i le kuata lona lua o le 2023, i le 5.5 GWh.O le tali atu i le maketi a Europa e sili ona manino.E tusa ai ma se lipoti na tuʻuina atu e le European Photovoltaic Industry Association ia Tesema o le tausaga talu ai, o le faʻapipiʻiina o le gafatia o le teuina o malosiaga i totonu o Europa na faʻatupulaia i le 71% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2022, ma o le tausaga i le tausaga o le tuputupu aʻe i le 2023 e faʻamoemoeina. e na o le 16%.

Pe a faatusatusa i le tele o alamanuia, 16% atonu e foliga mai o se fua tele o le tuputupu aʻe, ae a o agai le maketi mai le pa i le mautu, e tatau i kamupani ona amata suia a latou fuafuaga ma mafaufau pe faʻafefea ona tu i fafo i le tauvaga o lumanaʻi.


Taimi meli: Mati-20-2024